Dost Bağının Bülbülleri

Salı 22.00 - Çarşamba 01.00

Ana Haber Bülteni

Her Akşam - 19:30

Gündem

Her Çarşamba - 16:00 Canlı

Musiki Mirasımız

Cumartesi - 16:30 Canlı

Yapraklar

Salı, Perşembe - 16:30 Canlı

Kur'an Mucizeleri

Her Pazartesi - 20:30 Canlı

http://www.turkmenelitv.com/tv/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/211118dostbagininbulbulleri.jpg http://www.turkmenelitv.com/tv/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/283990anahaber.jpg http://www.turkmenelitv.com/tv/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/783938gundem.jpg http://www.turkmenelitv.com/tv/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/614163musiki_mirasimiz.jpg http://www.turkmenelitv.com/tv/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/208021yapraklar.jpg http://www.turkmenelitv.com/tv/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315388kuranmucizeleri.jpg
http://www.turkmenelitv.com/tv/ http://turkmenelitv.com/tv/ http://turkmenelitv.com/tv/ http://turkmenelitv.com/tv/ http://turkmenelitv.com/tv/ http://turkmenelitv.com/tv/

Üye Girişi



30 Temmuz 2010 (11-06-2009 13:17:22) -

06:00 Kuran-i Kerim
07:15 Dizi Film:Üç İstanbul
08:00 Dizi Film:Kederli Yıllar
09:00 Çizgi Film
09:50 Çizgi Film:Pokimon 3
10:30 Kıymet Abla
11:15 Belgesel:Kuşlardaki Mucize
12:15 Cuma Namazı
13:15 Sinema: The Exoricisit
15:30 Haberler
16:00 Sanatla Buluşmak
16:40 Klipler
17:25 İslami Şahsiyatleri
18:00 Rüyalar Dünyası
19:30 ANA HABER BÜLTENİ
20:30 Şehrimin Sesi
22:00 Sinema:Double İmpact
00:00 Gece Haberleri
01:00 Belgesel:Kuşlardaki Mucize
02:10 Sinema:The Exoricisit

Ayrıntı...


Türkmeneli TV
Irak'ın Aydınlık Yüzü
© 2005-2009

Irak seçim kampanyasının başlama tarihi ertelendi

e-Posta Yazdır

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu, gelecek ayki parlamento seçimleri için kampanya tarihinin başlangıcını erteleyeceğini açıkladı.

Kurulun açıklaması, Saddam Hüseyin'in faaliyetleri yasaklanmış olan Baas Partisiyle ilişkili adayların seçime katılmalarına konan yasak kararının geri çevrilmesini izliyor.

Yasak kararının kaldırılmasını Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani talep etmişti.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu, eski Irak lideri Saddam Hüseyin'in yasaklı Baas Partisi'yle bağlantıları olduğu iddia edilen 500 dolayında siyasetçinin 7 Mart'ta yapılması planlanan seçime girmesini yasaklamıştı.

Temyiz mahkemesi, Baas Partili politikacılara seçime katılmayı yasaklayan kararın geri çevrilmesini isterken, Irak hükümeti yasağın sürmesinden yana.

Pazar günü başlaması planlanmış olan seçim kampanyasının, bu anlaşmazlığın çözüme kavuşturulabilmesi için, gelecek Cuma günü başlatılacağı açıklandı.

Böylece Pazar günü, parlamentoda, mahkeme kararı hakkında olağanüstü oturum yapılabilmesi zaman yaratılmış oluyor.

Irak hükümeti, Baas Partili siyasetçilerin seçimlere girebilmesine kapı açan kararın, 'yasadışı' ve 'anayasaya aykırı' olduğunu belirtmişti.

Sünni siyasi liderler ise yasağın kendilerini hedeflediğini savunuyor. Yasaklılar arasında önde gelen bazı Sünni siyasetçilerin de bulunduğu belirtiliyor ve Şiilerin hakimiyetindeki hükümetin, mezhep ayrımcılığı yaptığı iddia ediliyor.

Sünni siyasetçi Salih el Mutlak, BBC'ye yaptığı açıklamada, yasağın kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri de, Baasçılara seçim yasağını eleştirmiş, bunun seçimlerin güvenilirliğine gölge düşüreceğini açıklamıştı.

Irak'ta eski Baas Partisi mensuplarına getirilen kısıtlamalar son yıllarda hafifletilmişti.

Ancak Irak'ta, yasaklı Baas Partisi'yle bağlantılı olanların, ülkedeki kamu hayatında yeri olamayacağını düşünen çok sayıda Iraklı olduğu belirtiliyor.

7 Mart'taki genel seçimler, ABD askerlerinin çekilmesinden önce Irak'taki ulusal uzlaşma süreci açısından önemli bir sınav olarak görülüyor.

Sünnilerin çoğu, son olarak 2005'te yapılan seçimleri boykot etmişti.

BBC Türkçe

 

 
English Arabic French German Italian Portuguese Russian Spanish
Canlı Yayın

Turkmeneli FM Canlı Yayın

Türkmeneli Uydu Frekansları

Türkmeneli Türküleri

Türkmeneli Mutfağı
İçerik Tıklama Görünümü : 229455