Başbakan Muhammed Şiya Sudani, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve SOCAR (Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi) Başkan Yardımcısı’nı başkent Bağdat'ta kabul etti.
Görüşmede iki ülke arasında çok yönlü işbirliğinin güçlendirilmesi ve özellikle enerji alanında ortak projeler gündeme geldi.
Başbakan Sudani, Irak’ın Azerbaycan’la ikili ilişkileri sürdürme ve genişletme konusunda kararlı olduğunu belirterek, enerji sektöründe ortak projelere açık olduklarını vurguladı. SOCAR şirketine, Irak’taki petrol ve doğal gaz çıkarım faaliyetlerine yatırım yapma çağrısında bulunan Sudani, son yıllarda doğal gaz üretimini artırma yönünde ciddi adımlar attıklarını hatırlattı.
Görüşmede, Irak’ın bölgesel meselelerdeki dengeli tutumu da gündeme geldi. Sudani, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını kınayarak, sivillere karşı işlenen suçların uluslararası toplum tarafından görmezden gelindiğini ifade etti. Irak’ın bölgesel güvenlik ve istikrarı destekleyen bir siyaset izlediğini dile getirdi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ise, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in selamlarını iletti ve Başbakan Sudani’yi ülkesine davet etti. Bayramov, Azerbaycan’ın Irak ile her alanda ilişkileri güçlendirmeye hazır olduğunu belirtti.