Kerkük'te operasyon: İki terörist etkisiz hale getirildi

26.06.2025 - Abdullah Erfani
Kerkük'te operasyon: İki terörist etkisiz hale getirildi

Irak Güvenlik Medya Ağı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı Hücresi, DEAŞ terör örgütünün "önemli" iki mensubunun Kerkük kentinde düzenlenen bir güvenlik operasyonunda etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
 

Söz konusu operasyon, 25 Haziran 2025 Çarşamba akşamı, güvenlik güçlerinin DEAŞ kalıntılarını takip etmek amacıyla yürüttüğü bir dizi operasyon kapsamında gerçekleştirildi.

Açıklamada, Terörle Mücadele Birimi’nin Kerkük iline bağlı Zegîtun Vadisi'nde iki unsuru etkisiz hale getirdiğini belirtti.

Açıklamada, öldürülenlerden birinin "Riyad Sorumlusu", diğerinin ise "Riyad Askerî Sorumlusu" olduğu ve olay yerinde silahlar, teçhizatlar, bazı teknik malzemeler, cihazlar ve suç delillerine el konulduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, ülkedeki terör kalıntılarına karşı "adil cezaların ve meşru intikamın" uygulanmasına kadar operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.