Cumhurbaşkanı, Putin ile bir araya geldi

13.12.2025 - Abdullah Erfani
Cumhurbaşkanı, Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Abdullatif Cemal Reşid,  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bölgedeki hızlı gelişmeler ışığında bölgesel ve uluslararası durumdaki son gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Abdullatif Cemal Reşid, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen “Uluslararası Barış ve Güven Forumu” kapsamında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Açıklamada, görüşmede iki ülke arasındaki ortak iş birliği alanlarının ele alındığı ve karşılıklı ilgi alanlarına yönelik konularda anlayış zeminini güçlendirmek amacıyla atılması gereken adımların değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Reşid, iki ülke arasında imzalanan ikili anlaşmaların ve mutabakatların uygulanmasının takibi için siyasi diyalog ve istişare oturumlarının yeniden başlatılmasının önemine dikkat çekti.

Görüşmede, bölgesel ve uluslararası düzeydeki son gelişmelerin yanı sıra, güvenlik ve istikrarla ilgili artan zorluklar masaya yatırıldı. Taraflar, söz konusu meydan okumalarla başa çıkmak ve uluslararası barış ile istikrarı korumak amacıyla ortak istişare ve koordinasyonun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.