Cumhurbaşkanı Abdullatif Cemal Reşid, Haşdi Şabi karargâhları ile mensuplarını hedef alan saldırıları sert sözlerle kınadı. Reşid, söz konusu saldırıların Irak’ın egemenliğine yönelik ciddi bir ihlal olduğunu vurguladı.
Haşdi Şabi Medya Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Reşid, Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyad ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Reşid, Haşdi Şabi karargâhları ve mensuplarını hedef alan saldırıları şiddetle kınadığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Reşid, bu saldırıların Irak’ın egemenliğinin ağır şekilde ihlal edilmesi anlamına geldiğini, aynı zamanda ülkede güvenlik ve istikrarı sarsarak ortamı karıştırmayı amaçladığını belirtti. Haşdi Şabi’nin Irak güvenlik sisteminin temel unsurlarından biri olduğunu söyleyen Reşid, bu yapının vatanın savunulması ve terörle mücadelede önemli rol üstlendiğini dile getirdi.
Reşid ayrıca, Irak’ın egemenliğinin korunması, ülkenin güvenlik ve istikrarının muhafaza edilmesi için herkesin tek صف halinde durması gerektiğini vurgulayarak, hiçbir tarafın ülkeyi halkın çıkarlarını tehdit edecek gerginlik ve çatışmalara sürüklemesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
Öte yandan Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyad da Cumhurbaşkanı’nın tutumunu takdir ettiğini belirterek, Haşdi Şabi mensuplarının Irak’ın güvenliği, egemenliği ve istikrarını koruma görevini sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.