Irak, Mısır’dan Suudi Arabistan’a iki tahliye uçuşu düzenliyor

13.03.2026 - Murat Avcı
Irak, Mısır’dan Suudi Arabistan’a iki tahliye uçuşu düzenliyor

Irak’ın Kahire Büyükelçiliği, mevcut güvenlik koşulları ve bazı ülkelerde hava sahasının kapatılması nedeniyle yurt dışında mahsur kalan Irak vatandaşlarının ülkeye dönüşü için yeni bir adım atıldığını duyurdu. Bu kapsamda Mısır’dan Suudi Arabistan’a iki özel uçuş düzenleneceği ve vatandaşların buradan kara yoluyla Irak’a giriş yapacağı bildirildi.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, daha önce Kahire’deki Irak Büyükelçiliği konsolosluk bölümüne kayıt yaptıran Irak vatandaşlarının, Kahire’nin Dokki bölgesinde bulunan El-Sevra Caddesi 34 numaradaki Irak Havayolları ofisine başvurmaları istendi.

Başvuruların 13 Mart 2026 Cuma ve 14 Mart 2026 Cumartesi günleri saat 10.00 ile 21.00 arasında kabul edileceği belirtildi. Bu başvuruların, mahsur kalan vatandaşların Suudi Arabistan üzerinden taşınarak Arar Sınır Kapısından Irak’a girişlerinin sağlanması amacıyla yapılacağı ifade edildi.

Büyükelçilik ayrıca gerekli işlemler tamamlandıktan sonra uçuşların kesin tarihlerinin kısa süre içinde duyurulacağını açıkladı. Vatandaşların başvuru sırasında pasaportlarının renkli bir kopyasını ve varsa önceki uçak biletlerini yanlarında getirmeleri gerektiği vurgulandı.