Irak Eğitim Bakanlığı, cumartesi gününün ders günü olarak uygulanmasının, okulların müfredatı tamamlama ihtiyacına göre belirlendiğini açıkladı.
Bakanlık sözcüsü Kerim es-Seyyid, cumartesi gününün ders günü olarak değerlendirilmesinin, eğitim materyallerinin tamamlanmasında yaşanabilecek eksiklikleri gidermeye yönelik bir adım olduğunu belirtti. Seyyid, bu uygulamanın her okul yönetiminin kendi müfredat tamamlama düzeyine göre kararlaştırıldığını ifade etti.
Açıklamaya göre okul yönetimleri, Bağdat ve diğer illerdeki genel eğitim müdürlüklerinin doğrudan takibiyle kendi eğitim koşullarına göre uygun kararı alma yetkisine sahip bulunuyor. Cumartesi günü ders yapılmasının zorunlu olmadığı, bu seçeneği uygulamayan okullar için herhangi bir yasal yaptırım öngörülmediği bildirildi.
Kerim es-Seyyid, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde ülke genelindeki okullarda eğitim sürecinin istikrarlı ve düzenli biçimde sürdüğünü, müfredatın tamamlanması için bakanlığa bağlı eğitim denetim birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Bakanlık daha önce ilkokul ve ortaokul kademelerindeki merkezi final sınavlarının tarihlerini açıklamış, aynı zamanda mezuniyet aşamasındaki sınıflarda müfredatın tamamlanması için ders yoğunluğunun artırıldığını duyurmuştu.