Irak’tan Libya’ya diplomatik davet

21.05.2026 - Abdullah Erfani
Irak’tan Libya’ya diplomatik davet

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Libya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı’nı vekaleten yürüten Tahir el-Ba’ur ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede el-Ba’ur, Hüseyin’i yeniden dışişleri bakanı olarak görevlendirilmesi dolayısıyla tebrik ederek görevinde başarı diledi.

İkili ilişkiler ve iş birliği ele alındı

Görüşmede Irak ile Libya arasındaki ikili ilişkiler ve iş birliğinin geliştirilmesi konuları değerlendirildi. Taraflar, ortak çıkarlar doğrultusunda iş birliğinin güçlendirilmesi ve karşılıklı koordinasyonun sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Hüseyin, görüşme sırasında Tahir el-Ba’ur’u Irak’a resmi ziyarette bulunmaya davet etti. Davetin, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Bölgesel gelişmeler gündemde

Görüşmede ayrıca bölgedeki son gelişmeler de ele alındı. Libya tarafı, Irak’ın bölgesel güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik rolüne dikkat çekerek, Bağdat yönetiminin diyalog ve yakınlaşma çabalarını desteklediğini ifade etti.