Kerbela'daki yol projelerinde görevli mühendis suçüstü yakalandı!

29.09.2025 - M. Şahin
Kerbela'daki yol projelerinde görevli mühendis suçüstü yakalandı!

Irak Federal Dürüstlük Kurulu, Kerbela İli'ndeki Yollar ve Köprüler Müdürlüğü'nde görev yapan bir mühendisin rüşvet alırken suçüstü yakalandığını duyurdu.

Kurul tarafından yapılan açıklamaya göre, Kerbela Soruşturma Bürosu’na gelen ihbar üzerine bir araştırma ekibi oluşturuldu. Şüpheli mühendisin, Kerbela'daki farklı bölgelerde yürütülen yol projelerinden birini üstlenen müteahhidi tehdit ettiği ve resmî işlemleri kolaylaştırmak karşılığında 12,5 milyon Irak dinarı talep ettiği belirtildi.

Ekip, gerekli hazırlıkların ardından şüphelinin rüşveti alacağı yere operasyon düzenledi. Şüpheli mühendis, suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Olay yerinde 12,5 milyon dinar tutarındaki rüşvet parası da ele geçirildi.

Kurul, olayla ilgili yasal işlemlerin başlatıldığını, şüphelinin delillerle birlikte Kerbela'daki yolsuzlukla ilgili soruşturmalardan sorumlu mahkemeye sevk edildiğini ve hâkim tarafından 1983 tarihli 160 sayılı kararın ikinci maddesine göre tutuklama kararı verildiğini bildirdi.