Kerkük’te son günlerde artan elektrik kesintileri vatandaşların tepkisine yol açarken, Irak Türkmen Cephesi (ITC) sorunun çözümü için harekete geçti.
Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine ITC Kerkük İl Meclisi Üyesi Sevsen Ceddu, Kerkük Elektrik Dağıtım Müdürlüğü Kontrol Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Ziyaret sırasında yetkililerden, elektriğin Kerkük’e hangi kaynaklardan sağlandığı ve halka nasıl ulaştırıldığına ilişkin detaylı bilgi alındı.
Ceddu, özellikle kış aylarında yaşanan elektrik kesintilerinin günlük hayatı olumsuz etkilediğine dikkati çekti. Bu dönemde arızaların arttığını belirten Ceddu, çok sayıda yeni elektrik trafosunun temin edildiğini, ancak bu trafoların Kerkük’ün tüm bölgelerine adil ve eşit şekilde dağıtılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Elektrik hizmetlerinde adaletin sağlanmasının vatandaşların en temel beklentisi olduğunu ifade eden Ceddu, sorunun yakından takipçisi olacaklarını kaydetti.
Kerkük Elektrik Dağıtım Müdürlüğü Kontrol ve İşletme Merkezi Sorumlusu Çağlayan Hicran ise merkezin işleyişi ve yürütülen operasyonlar hakkında Ceddu’ya detaylı bilgi verdi.