Kerkük Valisi Mehmet Seman Ağa, bir grup ücretsiz öğretmeni makamında kabul ederek eğitim alanındaki sorunlar ve öğretmenlerin taleplerini görüştü. Ağa, konuların Bakanlar Kurulu ile ilgili kurumlara taşınacağını ve taleplerin yasal çerçevede karşılanması için çaba göstereceğini söyledi.
Kerkük kentinde Vali Mehmet Seman Ağa, bir grup ücretsiz öğretmenle valilik binasında bir araya geldi.
Görüşmede eğitim alanında yaşanan sorunlar ile öğretmenlerin talepleri ele alındı. Öğretmenlerin ilettiği başlıkları dinleyen Ağa, konunun yalnızca yerel düzeyde değil, Bakanlar Kurulu ve ilgili devlet kurumları nezdinde de takip edildiğini belirtti.
Ağa, sorunlara çözüm bulunması için gerekli hassasiyetin gösterileceğini ve sürecin yakından izleneceğini kaydetti. Ücretsiz öğretmenlerin taleplerinin, yasal çerçeve ve hükümet talimatlarına uygun şekilde karşılanması için çaba sarf edeceklerini vurguladı.
Görüşmede, eğitim alanındaki mevcut sorunların giderilmesi ve öğretmenlerin beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.