Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ülkedeki su krizinin tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek hükümete acil önlem alma çağrısında bulundu.
Sadr, 17 Eylül 2025 tarihinde sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Irak’ta su rezervlerinin azaldığını, yağmur ve nehir sularının çekilmesiyle birlikte krizin daha da derinleştiğini ifade etti.
Ülkeyi bekleyen büyük bir çevresel felakete dikkat çeken Sadr, “Küresel su krizi artık Irak’ı da etkisi altına aldı. Bu durum, ciddi bir alarm niteliğindedir” dedi.
Sadr ayrıca, su krizine karşı çözüm yolları için başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelerle su paylaşımı konusunda diyalog başlatılması ve Irak’ın su payının artırılması gerektiğini vurguladı.