Sadr’dan “İsrail-ABD saldırılarına” karşı cumartesi gösterisi çağrısı

30.03.2026 - Murat Avcı
Sadr’dan “İsrail-ABD saldırılarına” karşı cumartesi gösterisi çağrısı

Mukteda es-Sadr, bugün yaptığı açıklamada Irak halkını önümüzdeki cumartesi günü ülke genelinde gösteri düzenlemeye çağırdı.

Sadr, yaptığı açıklamada tüm Irak halkını mezhep ve kimlik ayrımı gözetmeden protestolara katılmaya davet ederek, söz konusu gösterilerin “Siyonist-Amerikan saldırılarını” kınamak ve bölgede barış ilan edilmesi talebiyle düzenleneceğini belirtti.

Gösterilerin tamamen barışçıl olması gerektiğini vurgulayan Sadr, yüksek düzeyde organizasyon sağlanması, sloganların birlik içinde atılması ve yalnızca Irak bayrağının taşınması gerektiğini ifade etti.

Açıklamaya göre gösteriler cumartesi günü saat 16.30’da başlayacak ve gün batımına kadar devam edecek.

Sadr ayrıca ilgili kurumlara, gösterilerin düzenli ve güvenli şekilde gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.