Bir güvenlik kaynağının aktardığına göre, Bağdat'ın kuzeyinde bir araca yönelik bombalı saldırı sonucu Irak parlamento seçimlerine aday olan bir kişi hayatını kaybederken, koruma ekibinden üç kişi de ağır yaralandı.
Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Halihazırda Bağdat İl Meclisi üyesi olan ve Irak Parlamentosu’na adaylığını koyan Safaa el-Meşhedani’nin aracına yerleştirilen yapışkan bombanın infilak etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini ve koruma ekibinden üç kişinin de ağır şekilde yaralandığını” bildirdi.
Kaynak, “Saldırının bu sabah Çarşamba günü, başkentin 40 kilometre kuzeyinde yer alan ve idari olarak Bağdat iline bağlı olan Tarımıya ilçesinde gerçekleştiğini” belirtti.
Bu suikast, 11 Kasım’da yapılması planlanan parlamento seçimleri öncesi gerçekleştirilen ilk suikast olarak kayda geçti.
El-Meşhedani, Bağdat’tan aday gösterilen ve Irak’taki en büyük Sünni ittifaklardan biri olan, liderliğini Hamis el-Hancer ile Irak Parlamento Başkanı Mahmud el-Meşhedani’nin yaptığı “Siyade Koalisyonu”nun mensubuydu.