Ulusal Siyasi Konsey, Bağdat’ta bir toplantı düzenleyerek siyasi gelişmeler ile önümüzdeki dönemin gerekliliklerini ele aldı.
Konsey, seçim sonuçlarının hızla onaylanması ve parlamentonun altıncı döneminin toplanmasının önemini vurguladı.
Konsey açıklamasında, toplantının Taqaddum Partisi lideri Muhammed el-Halbusi’nin konutunda, konsey bünyesindeki parti ve ittifak liderlerinin katılımıyla gerçekleştirildiği belirtildi.
Açıklamaya göre, toplantıda bir dizi önemli siyasi dosya görüşüldü.
Konsey liderleri, milletvekili seçim sonuçlarının hızlı biçimde onaylanması ve Temsilciler Meclisi’nin altıncı döneminin toplanması gerektiğinin altını çizdi.
Ayrıca liderler, ülkenin gelecek dönem yönetim programına ilişkin konsey vizyonunu içeren bir belge hazırlama konusunda anlaştı. Bunun yanı sıra, anayasal süreçlerin tamamlanması, hükümetin kurulması ve vatandaşların beklentilerine yanıt verecek gerçekçi ve uygulanabilir ortak bir program belirlenmesi amacıyla ulusal düzeyde diğer siyasi bloklarla diyalogların sürdürülmesi kararlaştırıldı.
Açıklamanın sonunda, Ulusal Siyasi Konsey liderleri, konseyin kurulmasını tebrik eden Koordinasyon Çerçevesi ve çeşitli toplumsal aktörlere teşekkürlerini iletti.